maanantai 12. tammikuuta 2015

PROJEKTI: ELÄMÄNTAPAMUUTOS

Niin kuin jo marraskuun puolella kirjoittelin, olen päättänyt aloittaa elämäntapamuutoksen, jossa keskityn enemmän oikeiden asioiden syöntiin, riittävään määrään liikuntaa sekä unta. No, miten on mennyt tähän asti? Ei kovin hyvin. Mulla oli hieman masentava joulukuu ainakin täällä Italian puolella, sillä innostus oikeastaan kaikkeen oli poissa, ja unohdin syödä. En olisi ikinä uskonut, että minä unohtaisin syödä, mutta näköjään kaikki on mahdollista. :D No anyways, sen jälkeen tulikin joulu ja jouluherkut, ja en kyllä hirveänä rajoittanut mitään, mutta toisaalta jouluruoka ei edes mitään mun lempiruokaa ole, joten se nyt meni ihan suhteellisen hyvin. LIikunnan määrä kuitenkin oli moninkertainen, vaikka en sitä edes kotona ollessa hirveästi miettinyt. :)

Kuten jo siinä aiemmassa postauksessa kirjoitin, jatkuvat sairastelut pakottivat tekemään tämän päätöksen, ja nyt voin allekirjoittaa tuon päätöksen vielä vahvemmin. Suomessa ollessani kävin 3 kertaa verikokeissa, yhden kerran nielunäytteessä ja kahdella eri lääkärillä. Mitään ei löydetty mikä selittäisi kaiken sairastelun syksyn aikana. Turhauttavaa? No todellakin. Ennen Italiaan lähtemistä en ikinä ollut sairas, joten onhan tämä hiukan outoa. Oman haasteensa asettaa myös huone, jossa täällä majailen, koska täällä on hyvin näkyvät homevauriot. Ei hyvä, mutta sille nyt ei voi mitään, yritetty on. Jotain toimia siis tarvitaan, jotta pysyisin edes tämän kevään terveenä ja olisin mahdollisimman hyvässä kunnossa kun elämäni tärkeimmät kokeet koittavat toukokuussa. Mikä siis ratkaisuksi?

En tiedä. Aion jättää nyt viljat ja sokerin pois, niin tarkasti kuin mahdollista, jotta näen, onko sillä vaikutusta. Jos kerta mitään ei löydy verikokeista, on pakko lähteä ruohonjuuritasolta liikkeelle. Mahdollisimman puhdas ruokavalio, riittävästi liikuntaa ja no se uni. Nukuin tosi huonosti kotona monestakin eri syystä, mutta täällä nukahtamisen kanssa ei onneksi ole vaikeuksa, koska olen aina niin poikki päivän jälkeen. :D

Joka tapauksessa, nyt katsotaan miten käy... Aika epätoivoiseksi tämä menee jos näillä "uudistuksilla" ei ole mitään vaikutusta, mutta pitää kai toivoa parasta... Silmissä kiintää myös jo kesä ja vähemmät vaatteet, jotta sitä motivaatiota varsinkin lihaskunnon määrän nostattamisessa olisi enemmän. ;) Mutta tämä oli nyt vain nopea päivitys, palataan asiaan myöhemmin kun osaan kertoa, onko olossa tapahtunut parannuksia! Wish me luck :)

5 kommenttia:

  1. mullakin oli viime vuonna tosi heikko olo koko ekan termin ajan ja olin vähän kipeenä vähän väliä, mut toisen termin aikana rupesin sit kiinnittämään huomiota ihan perus elämäntapajuttuihin ja varmistin, että saan ees vähän liikuntaa ja myös aikaa sit tehä jotain hauskaa. En ois uskonu et toimis niin hyvin mut en kyllä oo ollu sen jälkeen kertaakaan kipee! :) kannattaa siis kokeilla, ei siitä ainakaan haittaa voi olla. Stemppiä Tiia vikaan termiin, muista pitää myös hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeee hyvä Riikka! Toivottavasti toimii mullaki :)

      Poista
  2. Tosi kiva blogi sulla! Olen itsekin kiinnostunu uwc:sta ja olisi unelmien täyttymys saada stipendi. Vähän kuitenkin mietityttää, millaiset ihmiset voivat stipendin saada. Muistaakseni kerroit että olet ollut mukana jossain vaikuttamisessa? Jos näin oli, mitä se oikeastaan tarkoitti? Ja mitä muuta olet tehnyt stipendin saamisen "hyväksi"?
    Itse olen toiminut Punaisen ristin lipaskerääjänä ja olen pienimuotoisesti mukana 4H-yhdistyksen toiminnassa. Voisivatko ne riittää "aktiivisuudeksi"?

    Sori kysymystulva..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kehuista! :) Stipendin saavat ihmiset ovat oikeasti laidasta laitaan. Viime viikolla kävin pitämässä mun entisellä lukiolla esitelmän, ja sen jälkeen mun entinen ranskan opettaja kertoi, että hän oli kirjoittanut suositukset yhdelle henkilölle, joka on nyt opiskelemassa UWC:ssä ensimmäistä vuotta, ja hän sanoi nauraneensa kun oli miettinyt, kuinka erilaisia ihmisiä me kaksi olemme, mutta silti molemmat saatiin stipendi! :) Eli hyvin laidasta laitaan, on vaikea kertoa millainen ihminen sen stipendin voi saada. Yhteisiä tekijöitä kuitenkin varmaan on halu vaikuttaa, aktiivisuus ja innostuneisuus ja uteliaisuus maailmaa kohtaan!
      Mun oma aktiivisuus tuli tosiaan oppilaskunnista ja muista tuollaisista, sekä nuorisovaltuuston jutuista. Varmasti Punaisen Ristin ja 4H-yhdistyksen toiminnat ovat plussaa, eikä varmasti ole olemassa mitään määritelmää, kuinka aktiivinen pitäisi olla. Kokonaiskuva ratkaisee. :)
      Ihanaa kevättä ja tsemppiä hakuun!

      Poista
  3. tuli mieleen et ku sanoit et syystermi on 115 päivää niin onko myös kevät?

    VastaaPoista