sunnuntai 11. toukokuuta 2014

FOR MOM


Se miten hyvä koti on, ei riipu rikkaudesta, eikä väljyydestä,

eikä kauneudesta, eikä ylellisyydestä. Kaikki riippuu äidistä.– G.W.E.Russel -


Jos mulla on yksi ihminen kehen pidän yhteyttä eniten täältä välimatkan päästä, se on luonnollisestikin äiti. Ihana äiti, siellä monen tuhannen kilometrin päässä. Äiti, joka silti jaksaa itkeä lentokentällä kun lähden, tai tulen, vaikka sen pitäisi olla jo tuttua hommaa. Äiti, joka leipoo maailman parhaita korvapuusteja, mutta joka ei silti osaa tehdä yhtä hyvää rahkaa kuin minä. Äiti, joka jaksaa joka viikko huolehtia mun rahatilanteesta ja siitä etten opiskele liikaa..

Jos joku mulle on opettanut elämässä paljon, se olet ollut sinä. Mikä on oikein ja mikä väärin, mitkä ovat seurauksia asioista joita ei kannattaisi tehdä. Mikä on oikein toisia ihmisiä kohtaan, mikä on oikein itseäni kohtaan. Äiti, joka on ollut tukena tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka mokailisin kuinka. Tai saisin kuinka järjettömiä ideoita, kuten esimerkiksi UWC-haku.. Olet opettanut sen, että elämässä pitää aina tehdä töitä niiden asioiden eteen, mitä oikeasti haluaa. Mitään ei saa ilmaiseksi. Jos jotain asiaa ei osaa, sitä pitää vain harjoitella niin kauan, että se alkaa sujumaan. Oli kyse sitten kemian koealueesta tai lentopallosta.
 Ei me olla monestikaan samaa mieltä, mutta se johtuukin varmaan siitä, että ollaan niin samanlaisia. Välillä tulee riideltyä, mutta silti aina tiedän, että ne riidat ei kestä kauaan. Ja ei meidän enään tarvi tapella ainakaan yhtä paljon kuin ennen, haha.

Vasta välimatkan päästä voin nähdä, kuinka paljon teet töitä. Et pelkästään työpaikalla, mutta myös kotona. Pyykinpesu, astioiden peseminen, ruoanlaitto, koirien lenkitys... Näitähän riittää. Ei olekaan enää niin helppoa, kun vaatteet eivät ole puhtaina, tai edes siinä pisteessä että sitä pyykinpesuainetta joutuisi itse mennä ostamaan.. Tai vaikka aloittaa siitä, että tietäisi missä asteissa mitkäkin pyykit pitää pestä ja millaisella aineella. Ei ole helppoa kasvaa aikuiseksi.

Ei mulla ole hirveänä sanoja, muuta kuin että vaikka tänä äitienpäivänä en olekaan siellä, enkä vielä ensi vuonnakaan, enkä voi luvata olevani muinakaan vuosina näiden jälkeen, toivotan ihanaa äitienpäivää sinne miesvaltaiseen taloon! <3

With love,

Minä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti