torstai 23. huhtikuuta 2015

VIIMEINEN PÄIVITYS ENNEN LÄHTÖÄ.

Hei kaikki! Mun pitäisi parhaillaan olla opiskelemassa historian loppukokeisiin, mutta päätin, että kirjoittelen mielummin tänne blogiin. Huomasin, etten ole taas kuukauteen kirjoittanut ja koska lähiviikkoina sitä aikaa ei tietokoneella viitsi tuhlata, niin parempi tehdä tämä päivitys nyt. Kuten viime vuonna, myös tänä vuonna mitä lähempänä loppua ollaan, sitä enemmän päivät ovat täytetty erilaisella ohjelmalla. Koska opiskellakin pitää, ja myös nukkua, on se tasapaino vielä näin kahden vuoden jälkeenkin ollut vähän kadoksissa... Nyt kuitenkin pieni katsanta, mitä täällä on viimeisen kuukauden aikana tapahtunut.

Lähi-Idän ja Aasian kansallisviikko ja Holi
Meille kakkosvuotiselle viimeiseksi kansallisviikoksi muodostui Lähi-Itä ja Aasia. Joka ilta kyseisen viikon järjestäjät järjestivät joko elokuvan tai keskustelun jostain aiheeseen liittyvästä asiasta. Itse kävin mm. katsomassa elokuvan, joka oli tositarina Indonesialaisesta pojasta, joka karvaalla tavalla koki mitä tapahtuu, kun koulutus on epätasa-arvoinen eikä se ole mahdollistettu kaikille. Lauantaina oli sitten vuorossa se perinteinen show, ja oli kyllä yksi parhaista mitä olen täällä nähnyt. Viikko kuitenkin huipentui sunnuntaina Lähi-Idän ja Aasian makujen maistelemiseen, sekä holiin. Holi on intialainen värien juhla, jota me myös tänä vuonna juhlimme. Siihen kuuluu paljon värijauheita, kylmää vettä, hyvää musiikkia ja tanssimista. Itse vielä kaksi viikkoa myöhemmin pesin sitä keltaista väriä pois hiuksistani...

Pääsiäisloma
Meille annettiin koulusta perjantai ja maanantai vapaaksi, ja muiden suunnistaessa lomille eri puolille Eurooppaa, itse päätin jäädä Duinoon opiskelemaan ja nauttimaan kavereideni seurasta. Hyvä että jäin, sillä meitä siunattiin todella ihanilla säillä, ja auringossa opiskellessa tulikin vietettyä harva se hetki.

Gender and Sexuality Week
Gender and Sexuality ryhmä on ollut sellainen, johon olen tänä vuonna osallistunut. Tänä vuonna se huipentui sitten kokonaisella viikolla, jossa näytimme elokuvia aiheeseen liittyen, olimme yhden päivän kokonaan hiljaa (oli muuten aika tuskallista), vietimme "transgender" Mickey'siä jossa itse pukeuduin mieheksi, ja muuta sellaista. Se oli tärkeä mutta myös huikea viikko!

Illy kahvitehdas
Triestessä sijaitsee maailmanlaajuisesti tunnettu Illy-tehdas, jonne ryhmä oppilaita pääsee vuosittain tutustumaan. Tänä vuonna sain itse kunnian olla mukana, ja vierailulta tarttui mukaan paljon mielenkiintoista tietoa, sekä kaksi pakettia Illy-kahvia.

Prom
Kuten viime vuonna, myös tänä vuonna Prom otti paikkansa vuoden lopulla. Tänä vuonna menin sinne yksin, mutta yksin ei kyllä hetkeäkään tarvinnut olla. Meillä oli ihan hurjan hauskaa kaveriporukalla tanssiessa, ja korkokengät lensikin nurkkaan melko äkkiä.. Fiiniä fiiniä.

International Affairs -puhujat
Suurin osa meidän International Affairs-puhujista oli aikataulutettu tänne vuoden loppuun, ja joukkoon mahtui ihan huikeita puhujia, kuten myös hieman ei niin huikeita. Yksi mieleenpainuvimmista puhujista oli tämän koulun entinen oppilas, joka on nykyään Booking.com:in toimitusjohtaja. Hänen puheensa oli hyvin inspiroiva, ja vaikka meille kakkosvuotisille kyseisessä tapahtumassa olo ei ollut pakollista, olen hyvin kiitollinen siitä, että itse menin sinne.

Sellaista siis. Nyt mulla on jäljellä enää kaksi päivää koulua, tänään ja huomenna. Tänään sanotaan hyvästit sekä matematiikan että historian tunneille, huomenna sitten lopuille. Huomenna meillä on myös "Leavers dinner" eli me kaikki kakkosvuotiset sekä opettajat menemme ulos syömään ykkösvuotisten jäädessä tekemään tuhojaan meidän huoneisiin. Huomenna on siis luultavasti jo kyyneleitä luvassa, erityisesti kun me kakkosvuotiset sitten illallisen jälkeen jatkamme omiin rientoihimme. Sen jälkeen alkaakin sitten yhdeksän päivän intensiivinen opiskeluputki ennen kokeiden alkua. Itse aloitan urakkani sekä englannilla että taloustiedolla samoina päivinä, ja siitä sitten jatkuu. Mulla on ollu viime päivinä ihan mieletön stressi kokeista, ja pää on ollut kipeä lähes joka päivä ja sydänkin hakkaa aika lujaa, pitäisi vissiin oppia vähän päästämään omista vaatimuksista irti.
Kuitenkin, tämä oli nyt viimeinen postaus ennen kun istun Helsinki-Vantaalla valmistujaisten jälkeen. Nyt alan valmistautumaan sille viimeiselle historian tunnille, heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti