tiistai 27. elokuuta 2013

ENSIMMÄISET PÄIVÄT

Niin paljon kerrottavaa, muttei kuitenkaan mitään sanottavaa. Pahoittelen, oon ottanut vaan kaks kuvaa niin en niiden takia jaksa alkaa siirtelemään mitään. Oon keskittynyt kuvamaan mun silmillä. Joka tapauksessa, eilen nukuin molemmat kaksi lentoa, ja missasin siis ruuat kummallakin lennolla. Italian maaperälle saavuin siis väsyneenä ja nälkäisenä (en ollut syönyt mitään koko päivänä. Clever.) Lentokentällä heti tapasin kuusi muuta meidän kouluun tulevaa, väsyneenä en edes yrittänyt bongailla niitä edelliseltä lentokentältä. Koululta tuli opettaja vastaan, ja ajettiin noin puolituntia Duinoon. Meitä vastassa oli heti tosi paljon kakkosvuotisia, ja sanoin varmaan kahden minuutin aikana 15 kertaa "Hi I am Tiia I'm from Finland." Pääsin mun huoneeseen, ja sain valita ensimmäisenä sängyn. Mun huonekaverina on australialainen tyttö, joka puhuu myös suomea!! Joten me voidaan sekoitella kieliä, että sillä pysyy kielitaito yllä. Meidän kanssa täällä on myös tyttö Meksikosta, ja tullaan kaikki tosi hyvin toimeen. Muuten meidän kämpässä asuu ihmisiä ihan kaikkialta maailmasta, en oo ees varma että mistä. Heti sen jälkeen pääsin mun kakkosvuotisen kanssa syömään. Italialaista pastaa vanhan linnan terassin kaiteella istuen, josta on suora näkymä (ja pudotus, äiti, älä lue tätä!) merelle. Kelpaa.

En oikeastaan muista eilisestä hirveänä. :D Muistan, että mulla oli kierros, ja tiputin mun iPhonen kivien väliin satamassa. Onneksi eräs ystävällinen kanadalainen herrasmies onki sen sieltä, eikä mitään vakavaa sattunut. Käytiin myös istumassa illallisen jälkein jossain paikassa, mistä on maailman kaunein näkymä. Sen jälkeen tulin tänne, ja menin suihkuun ja sitten nukkumaan. Kello oli yhdeksän, mutta en ollut nukkunut edellisenä yönä yhtään, joten olin sen tarpeessa.

Tänään heräsin sitten puoli kahdeksalta, ja meidän meksikolainen huonekaverikin oli yön aikana saapunut. Käytiin aamupalalla yhdeksän aikaan (croisanttia jossa oli välissä suklaata, pahaa kahvia ja mysliä ja tuore persikka) ja sen jälkeen mentiin vielä sinne samaan maailmanihaninmaisema-paikkaan. En osaa oikein selittää mikä se on, pitää ensi kerralla ottaa kuva. Sen jälkeen menin tappelemaan mun wifi-salasanan kanssa, ja sainkin sen lopulta pelittämään! Sen jälkeen menin taas kyläkierrokselle, jonka meille piti ennen tässä huoneessa asuneet pojat. Tää huone on kuulemma kuuluisa, mutta tiiä sitte siitä enempää. :D Sen jälkeen oli lounas (kyllä me tehdään täällä muutakin kuin syödään hehe), keittoa ja salaattia ja hedelmiä mulle, oli vaan niin kuuma ettei pastaa tehnyt edes mieli. Syönnin jälkeen käytiin meksikolaisen kanssa supermarketissa, ja tapeltiin itsepalvelukassan kanssa ja leikittiin ymmärtävämme italiaa.. Espanjankieliselle on tietysti vähän helpompaa joten selvittiin ihan kunnialla. Sen jälkeen käytiin vaihtamassa vaatteet ja lähdettiin sinne samaan satamaan, missä tiputin mun puhelimen. Vielä en uinut, mutta teen sen kyllä pian! Meri on ihanan turkoosi ja kimmeltävä, ja satama oli täynnä paikallisia. Siellä istuskeltiin pari tuntia, keräsin vähän rusketusta ja tutustuin taas vaihteeksi uusiin ihmisiin. Sen jälkeen meillä oli "towel sale" missä myytiin kaikkea entisten oppilaiden juttuja eurolla. Sain ostettua jopa pyykinpesuainetta, sakset, viivottimen ja kansion. Jeeee. Äsken meillä oli joku tapaaminen missä kerrottiin alkoholista. :D Ei siitä sen enempää. Nyt varastin vähän aikaa itselle ja kirjoitan tätä, en tiiä milloin ehdin julkaista.. Melkoista pyöritystähän tää on kokoajan.

Elämä täällä on ainakin tähän asti ollut kivaa. En tunne olevani vielä kotona, mutta ensimmäisen päivän jälkeen kukaan ei oikeastaan tunne. Tää paikka on täynnä mahtavia ihmisiä, eikä ikinä oo varmasti yksin. Kyllä täällä tulee viihtymään kaksi vuotta, se on selvä. Ei sitä vielä vaan ymmärrä, että täällä sitä sitten asutaan kaksi vuotta. Hullua. Kielen kanssa on koko ajan helpompaa, ja tätäkin kirjoittaessa on pitänyt miettiä mikä joku asia on suomeksi. Mun aamu alkoi sillä, kun puolalainen joka asuu myös täällä meidän kämpässä, tuli sanomaan: meillä on Puolassa semmoinen uskomus, että se uni minkä näet ensimmäisenä yönä uudessa kodissa tulee tapahtumaan. Toivottavasti näitte hyviä unia. No tottahan toki. Näin unta pesäpallosta.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta alulta siellä :3 ps. miss you, perkeleestä puuttuu pala ilman sua! :'(

    VastaaPoista
  2. LUIN, älä tipu tipu siltä ! Edelleenkin ois nurmikko leikkaamatta, ja kone on tyhjentämättä, ja iso pikkuveli kiukuttelee kahden edestä. Tänään on musan peli.Aurinko paistaa, mutta pilviä taivas keräilee, eiköhän illalla ponkilassa sitten ropsi vettä. Laitan väliaikatietoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voivoi, sen on parempi tottua!kannustakaahan mups voittoon!

      Poista
  3. siellä riittää säpinää, ei tuu ainakaan aika pitkäksi!:) voi vaan kuvitella ne ihanat maisemat, aah... Hyvä homma että sun huonekaverit on kivoja tyyppejä:)

    Ihana lukea täältä sun kuulumiset, tietää misä piipahtaa ensimmäisenä ku koneen aukaisee<3

    VastaaPoista
  4. mitä teille kerrottiin alkoholista? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. utelias ano ;) italian kulttuuriin kuuluu viinin juominen niin siitä kerrottiin että jotku ei ymmärrä väärin sitä että sitä ei täydy juoda pullo kaupalla niin että joutuu sairaalaan.. :)

      Poista